Menu

Analiza calitatii site-ului tau

0 Comments


In aceasta postare va voi introduce in conceptul de analiza a calitatii si de ce ar trebui ca acesta sa conteze pentru tine si pentru modul de utilizare a frecventei termenilor (TF) pentru a aduna idei cu privire la modul de a imbunati continutul. Analiza TF este de obicei combinata cu analiza documentelor cu frecventa inversata denumita si analiza colectiva TF-IDF.

Incepand de la link-uri, titluri, cuvinte cheie si pana la imagini reprezentative, utilizatorii tai pot sa caute o serie de informatii necesare folosind caseta de cautare, analizele si anchetele surselor de date, incat acestia sa regaseasca informatiile de care au nevoie.

Datele de analiza pentru pagini

Pentru tine este important sa te uiti la datele de analiza pentru a vedea ce pagini au fost vizitate cel mai mult, dar fii atent la modul de utilizare a acestora. De exemplu, in cazul in care cea mai mare parte a cautarii este aglomerata si ia un timp destul de lung pentru redarea unui raspuns, aceste date pot fi influentate de timp si de ceea ce Google poate clasifica.

In plus, exista si posibilitatea ca un numar mare din vizitatorii site-ului dumneavoastra sa respecte politica de confidentialitate a datelor, iar sansele ca acestia sa observa aceasta politica sunt din ce in ce mai bune.  Indiferent de strategiile tale, incearca sa imbunatatesti analiza calitatii site-ului dumneavoastra pentru ca multe dintre aceste metode pot determina ceea ce utilizatorii doresc sa regaseasca in paginile site-ului dvs, imbunatatind in acelasi timp experienta de pe site-ul global.

Analiza TF-IDF

Analiza TF-IDF este mult mai relevanta decat calitatea continutului, dar putem utiliza in continuare diverse metode pentru a ne ajuta sa intelegem propria calitate de continut a site-ului dvs. O modalitate de a face acest lucru este de a compara rezultatele unei analiza TF a cuvintelor cheie de pe pagina cu acele pagini care isi pierd din autoritate in motoarele de cautare.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *