Menu

Ce introduce noul update major WordPress 3.9

0 Comments


Mult asteptat-ul update major pentru WordPress, WordPress 3.9 e in sfarsit in live Beta. Disponibil de cateva zile deja, noul update poate fi incercat intr-un emulator pe pc, cu ajutorul plugin-ului WordPress Beta Customizer. Astazi suntem incantati sa anuntam cateva din cele mai mari schimbari aduse platformei odata cu acest editor. Daca doriti, puteti sa le vedeti singuri instaland versiunea Beta. Nu uitati insa ca tot ce este inclus in Beta nu inseamna ca se va gasi categoric si in versiunea oficiala. Personal, sper sa nu fie asa intrucat la ce modificari se fac, nu stiu daca as putea renunta la vreo una.

Ce introduce noul update major WordPress 3.9

Cu WordPress 3.9 vei putea sa vezi preview-uri live ale widget-urilor in theme customizer. Widget customizer iti va permite sa editezi widgeturi, sa le rearanjezi si chiar sa adaugi widget-uri noi. In caz ca va puneti si intrebarea asta, vechea metoda de administrare a widget-urilor nu va disparea ci o veti putea folosi in continuare, la fel ca pana acum.

Cu WordPress 3.9, utilizatorii vor putea sa creeze audio/ video playlist-uri. Playlist-urile audio/ video vor lucra cu shortcode-uri, exact ca galeriile de imagini. Vei avea posibilitatea sa incarci mai mute fisiere audio/ video si sa le adaugi in playlist-uri, direct din WordPress Media Uploader.

Editorul vizual in WordPress este bazat pe editorul TinyMCE care este un alt open source. TinyMCE a lansat de curand un update major al softului asa ca in acest update, WordPress TinyMCE va fi si ele updatat. Acest update rezulta in multe modificari si imbnatatiri ale editorului vizual. De fapt, poti spune ca WordPress 3.9 este realizat special pentru a imbunatati experianta de scriere/ editare.

Utilizatorii vor avea posibilitatea sa adauge si sa vizualizeze galerii direct in editor, vor putea uploada imagini din computer direct cu functia drag and drop si vor putea edita orice imagine ca in orice editor de text, multumita functiei de crop si redimensionare live.

Etichete: , ,

1 thought on “Ce introduce noul update major WordPress 3.9”

Comments are closed.