Menu

Ce se va intampla cu Google in 2014

0 Comments


Ca si pana acum, loviti de actualizari, ne asteptam ca viitorul sa insemne doar schimbari. Surprizele de la Google sunt de asteptat insa cum ramane cu cei care fac SEO? Ce se va intampla in 2014 din acest punct de vedere? Este greu de spus insa putin cate putin bazandu-ne pe ceea ce am experimentat pana acum putem sa conturam un oarecare cadru. Ce este oarecum cert se refera la faptul ca in 2014 cautarile la Google vor fi semantice si personalizate.

In timp ce mintea era ocupata cu actualizarile si schimbarile ce veneau de la Google acesta lucra de fapt la alte si alte planuri. Asta a facut ca intr-o oarecare masura sa nu se acorde o prea mare importanta unor aspecte de genul Knowledge Graph, Google Now si MyAnswers. Totul se coreleaza caci spre exemplu Hummingbird face posibila imbunatatirea folosirii lui Knowledge Base de la Google si raspunsurile bazate pe continut.

De neglijat nu este Behav ce are ca obiectiv locatiile, retelele de contact din telefon pentru a ajuta la conturarea unor serii de comportamente pentru utilizatori. Se bazeaza pe o serie de analize din toate datele din telefon, senzori, GPS, aplicatiile pe care le folosim, le descarcam etc. Astfel de informatii sunt de dorit pentru Google pentru a imbunatati modul in care ofera raspunsul intrebarilor si cautarilor.

Totodata o astfel de tehnologie ajuta in conturarea de grafice sociale. Nu conteaza doar retelele sociale de genul Facebook sau Google + ci si oamenii cu care interactionam, cu care ne conectam prin telefon, cu care scriem mesaje sau comunicam pe WhatsApp.

2014. Anul nu vine marcant spre exemplu cu un sfarsit pentru cei care fac SEO. Se merge pe acelasi principiu, necesarul de a aimbratisa schimbarile, de a fi in pas cu ce se intampla. Site-urile inca au nevoie de indexare si analiza. Insa in mod cert nu va mai conta doar ce stiam pana acum caci tinta este publicul astfel ca analiza pentru audienta inseamna un punct ce va face parte din SEO.

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *