Menu

Cele mai frecvente greseli din social media

0 Comments


Pentru ca din greseli inveti, pentru ca fiind in necunostinta de cauza poti sa faci un pas gresit o conceptie poate fi schimbata o data ce vezi ce experiente au altii. In lumea social media si in ceea ce priveste prezenta online exista cateva greseli ce caracterizeaza marea majoritate.

Ar putea fi vorba de lipsa de atentie. Se refera la faptul ca nu te mentii ca si prezenta online cand ar trebui sa faci parte din conversatii, sa tii la curent cu ceea ce faci, ceea ce promovezi, sa iti actualizezi continutul si mai mult decat atat sa vii cu ceva captivant de fiecare data. Trebuie sa fii constant in asta.

Daca crezi ca avand un cont pe una din platformele de socializare este egal cu a face social media marketing te inseli din nou. Si asta pentru ca nu este de ajuns sa postezi spre exemplu o data sau de doua ori pe saptamana. Trebuie sa te dedici, treebuie sa intri in contact cu oamenii asta pentru asa zisa umanizare a brandului. Iar ca si beneficii din aceasta practica vei castiga increderea oamenilor, un plus pentru brandul tau, un plus de credibilitate si autoritate in acelasi timp.

La acelasi capitol in momentul in care postezi nu exagera cu caracterul personal al discutiilor. O alta gresala inscrisa in aceasta lista este intelegerea proasta a ceea ce inseamna transparenta.  A impartasi informatii despre ceea ce urmeaza sa faci, ce este nou in afacerea ta sunt lucruri care merg prea departe in unele cazuri.

Si in stransa legatura cu acest aspect este un concept prost inteles despre cum sa faci marketing. Chiar daca ai cont pe platforme de socializare asta nu inseamna ca faci marketing fara efort si gratis ci este doar o parte din ecuatie. Va trebui sa platesti pentru promovare si asta bazandu-te pe o strategie, nu numai fiind inregistrat pe Facebook sau Twitter.

 

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *