Menu

Continutul si formatul sau

0 Comments

Pe parcursul anului ce e aproape de final, site-urile au incercat sa se adapteze din punct de vedere al continutului, jongland cu schimbarile algoritmilor Google.

Continutul, fie ca era adaugat sub forma unei liste, a unei harti interactive sau a unui simplu articol, s-a concentrat pe un anume segment de populatie, a comparat diverse aspecte si asa mai departe.

Cu cat continutul este mai personal legat de cititor, cu atat va prezenta si mai mult interes. Astfel, continutul concentrat pe o anume regiune sau pe un segment de populatie are o rata mai mare de atractie. Ca sfat, se poate verifica registrul vanzarilor, pentru a putea fi observate tendinte diferite de pe piata cu privire la diferite produse si servicii. Pe de alta parte, a investi multe resurse in producerea de continut targetat doar pe un singur grup poate fi o oportunitate limitata.

Oricine isi doreste sa aiba succes si se folosesc de informatii si de continut pentru a se imbunatati in mod constant. Astfel continutul trebuie sa reprezinte o formula de succes pentru nisa pe care activeaza site-ul. Pot sa existe sfaturi generale, interviuri cu jucatori importanti de pe piata pe care se activeaza, intrebari si raspunsuri si multe altele. Trebuiesc mai cu seama evitate recomandari gen cliseu, recomandari tipice sau generice si in schimb dezvaluite acele detalii ce prezinta interes major.

Trei sfaturi principale pentru a crea continut de succes ar fi urmatoarele.

  • Foloseste la maxim resursele disponibile. Fii creativ pe cat posibil, folosindu-te de tot ceea ce ai la dispozitie.
  • Fii specific. Orice continut prezinta mai multa incredere cand sunt oferite exemple concrete si povesti reale, despre oameni si despre locuri. Detaliile sunt elementele ce trebuie sa existe in fiecare bucata de continut, pentru a le face mai credibile, mai memorabile.
  • Apeleaza si la emotii. Fie ca vrei sa faci pe cineva sa rada, sa ii gadili orgoliul sau sa provoci ingrijorare, orice piesa de continut trebuie sa aiba scopul de a face cititorul sa simta ceva. Oamenii se simt mult mai putin atrasi de un continut care este contrar opiniei lor sau atitudinii.

Pentru noul an, recomandarea cu privire la continut si la strategiile ce pot fi folosite vizeaza in principal urmarirea updateurilor Google. Combinatia ideala este de continut atat lung cat si scurt, care sa ajunga la intreg publicul targetat cat mai bine.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *