Menu

Cum sa folosesti Custom Post Types in WordPress

0 Comments


De la versiunea WordPress 2.9, WordPress a introdus abilitatea de a folosi custom post types. Dupa WordPress 3.0, lucrurile sunt duse un pic mai departe cu optiunea de a crea panouri pentru custom post styles. In acest tutorial, va vom arata cum sa implementati custom post types in WordPress.

Crearea de custom post types – folosind plugin-uri

De la versiunea 3.0, WordPress are o interfata integrata care ajuta la crearea de custom post types. Sunt doar doua optiuni prin care putem crea custom post types: plugin-uri sau codarea lor in fisierul functions.php al temei. Prima data, haideti sa vedem cum putem folosi plugin-uri pentru crearea de custom post types.

Interfata utilizatorului pentru crearea de Custom Post Types

Custom Post Types UI

Custom Post Type UI este un plugin dezvoltat de Brad Williams de la WebDevStudios, plugin care permite crearea usoara de custom post types si de taxonomii. Una din cele mai interesante caracteristici a acestui plugin este ca genereaza un cod pentru crearea de custom post types pentru a o putea copia mai apoi in fisierul functions.php al temei. Unul din minusurile acestui plugin este acela ca nu poti folosi taxonomiile la toate post_type-urile.

Generate code for Custom Posts Types

Din ecranul Custom Post Type UI da click pe Add New:

Add New Button for Custom Post Type UI

Mai apoi, vei avea cateva campuri pe care trebuie sa le completezi; Post Type Name, Label, Post, View Advanced Options, Public, Show UI, Rewrite, Query Var.

Custom Post Types UI Options

Afisarea de Custom Post Type Posts

Pentru a afisa posturile din custop type, adauga urmatoarele coduri in loop. Inlocuieste “name” cu numele din post type.

$query = new WP_Query( 'post_type=name' );

Daca vrei sa afisezi posturi din mai multe post type-uri, foloseste urmatorul cod. Schimba “movies” cu numele custom post type pe care l-ai creat.

$query = new WP_Query( array(
	'post_type' => array( 'post', 'movies' )
) );

Asta-i tot. Speram ca acest tutorial v-a fost de folos. Nu uitati ca puteti folosi oricand sectiunea comentarii pentru nelamuriri.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *