Menu

Cum sa setezi o imagine reprezentativa default in WordPress, folosing un plugin

0 Comments


Nu este usor ca mereu sa gasesti o imagine perfecta pentru a fi imagine reprezentativa intr-un articol. Sunt o multime de restrictii de liceenta complicate, si imaginile gratuite folosite in exces fac asta si mai greu. Daca setezi o tema sa foloseasca imagini reprezentative si nu are una default pe care sa o afiseze in momentul in care nu ai gasit imaginea potrivita, trebuie sa gasesti o metoda. Nu vei vrea ca in loc sa afiseze ceva, sa ai un spatiu gol. Mai mult decat atat, de multe ori pur si simplu uiti sa adaugi o imagine featured. Asta poate arata urat pe site.

Cea mai simpla solutie este sa setezi o imagine default care sa fie folosita de fiecare data cand nu este gasita o imagine reprezentativa. Vorbim in acest articol despre cum sa setam o imagine reprezentativa default, folosind un plugin.

Featured Images with a Default Fallback  Thumbnail

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa instalezi si sa activezi plugin-ul Default Featured Image. Dupa activare, plugin-ul va adauga optiunile sub Settings > Media pentru a alege o imagine default.

upload a default featured image in Media Settings

Incarca imaginea folosind media uploader-ul si mai apoi, salveaza setarile. Aceasta imagine poate fi orice tip de imagine generica sau poate fi chiar logo-ul site-ului ca backgroung.

Asta e tot. Acum, cand tema ta cauta o imagine featured si nu gaseste una, automat va folosi aceasta imagine default pe care ai incarcat-o cu ajutorul plugin-ului. Pentru mai multe tutoriale, nu ezitati sa va intoarceti pe site-ul nostru. Daca aveti intrebari legate de tot ce tine de WordPress sau SEO, nu ezitati sa folositi sectiunea comentarii.

Daca ti-a placut acest articol sau ti-a fost de vreun ajutor, ne-am bucura daca l-ai distribui in retelele de socializare. Tineti sus munca buna!

Etichete: , , ,

1 thought on “Cum sa setezi o imagine reprezentativa default in WordPress, folosing un plugin”

Comments are closed.