Menu

Cum sa-ti configurezi pagina Default 404 si Robots.txt

0 Comments


404Neconfigurarea paginii 404 intr-un mod corect poate dauna foarte mult site-ului tau. Vorbim aici de performanta site-ului si de rezultate negative in trafic si pozitionari. Daca un vizitator urmeaza un link cu probleme si ajunge pe o pagina 404, s-ar putea sa plece foarte repede.

Tocmai din acest motiv, exista un set de reguli simple de urmat, reguli despre care vom vorbi in articolul de astazi. Vei invata astfel sa-ti configurezi pagina de eroare 404 astfel incat vizitatorii sa nu-ti plece de pe site in eventualitatea in care ajung acolo.

Pentru aceasta aveti mai multe optiuni. Fie folositi codul de mai jos si il inserati pagina voastra 404, cod ce va redirectiona de fiecare data la pagina principala a site-ului vostru fie folositi cel de-al doilea cod pentru redirectionarea la o anumita pagina.

Pentru a completa acest proces si pentru a redirectiona toti vizitatorii care au dat click pe un link problema, trebuie sa urmati pasii de mai jos. Mai intai, mergeti la Appearance, Editor si dati click pe template-ul paginii 404.php care ar trebui sa fie undeva la inceputul listei.

Pentru redirect la pagina principala, inserati codul de mai jos: 

01
02
03
04
05
<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: ".get_bloginfo('url'));
exit();
?>

Pentru redirect la o anumita pagina din blog, folositi urmatorul cod:

01
02
03
04
<?php
header("Status: 301 Moved Permanently");
header("Location:http://www.domeniultau.com/orice-pagina-doresti/");
?>

Configurarea fisierului Robots.txt

Fisierul robots.txt este cel care spune motoarelor de cautare ce directoare din site-ul tau are voie sa acceseze si care ii sunt interzise. Nu ai vrea sa-ti ajunga pe google informatiile private de prin wp-content sau wp-admin si tocmai din acest motiv, ar fi bine sa adaugi codul de mai jos.

Pentru aceasta trebuie sa creezi un fisier robots.txt, sa introduci codul de mai jos, sa salvezi fisierul si sa-l uploadezi in directorul principal unde ai host-at site-ul. Deasemenea, poti folosi editorul din plugin-ul WordPress SEO pentru a realiza aceasta actiune intr-un mod mai facil.

Iata cum numai prin cateva actiuni simple care nu vor dura mai mult de cateva minute, site-ul tau va fi optimizat atat pentru a nu pierde vizitatori care ajung pe un link stricat si deasemenea va fi asigurat ca nu ii vor fi preluate fisiere personale.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *