O data ce ai incalcat normele celor de la Google in ceea ce priveste calitatea siteulul te vei lovi de situatia in care esti penalizat. Este o situatie destul de comuna de altfel insa cum faci sa scapi de asa ceva? Sa faci o cerere de reconsiderare este planul urmator si iata cateva din sfaturile de care ar trebui sa tii cont.
Nu vei incepe insa cu cererea de reconsiderare pana cand nu vei fi sigur ca problema de la care a pornit totul s-a rezolvat. Astfel ca trebuie sa verifici ca nimic sa nu mai incalce normele. Pasul doi este acea cerere care intr-un mod obisnuit va dura cateva zile insa nu este un lucru garantat in acest sens; asta mai ales considerand volumul mare de cereri pe care cei de la Google le primesc. Si ceea ce nu se poate garanta totodata este rezultatul ca acea cerere va avea ca raspuns problema rezolvata. In prima faza vei primi o notificare ca cererea a fost procesata dupa care urmeaza rezultatul in urma cererii care poate sa iti confirme ceea ce asteptai sau din contra, sa te anunte ca inca sunt probleme ale siteului pentru ca incalca anumite reguli.
Mai mult decat atat, pana sa trimiti o cerere de reconsiderare va trebui sa faci o intreaga documentatie. Cei de la Google sunt si ei „ajutati” in investigatie, tu dovedesti interes pentru a remedia problema si o data cu efprtul tau totul se rezuma la o munca detaliata.
Cu situatii variate te gandesti la un moment dat daca este cazul sa faci o astfel de cerere de reconsiderare. Spre exemplu daca siteul tau a fost afectat de o schimbare de algoritm o astfel de cerere ar fi poate inutila. Insa cand nici macar nu esti sigur de acest caz inversul situatiei este si recomandat.