Menu

Despre optimizarea SEO

0 Comments


Ce trebuie sa faceti pentru a obtine o optimizare buna a site-ului? Ei bine, daca va doriti sa obtineti acest lucru, iata cateva sfaturi;

Rescrierea titlurilor care nu sunt optimizate SEO este primul pas pentru a obtine rapid o imbunatatire a pozitiei in SERPs (Search Engine Results Pages). Titlul unei pagini trebuie sa fie scurt (aproximativ 60-70 de caractere), unic, descriptiv si sa contina principalele cuvinte cheie ale paginii. De asemnea trebuie sa fie atractive, usor de citit si inteles de catre utilizatori.

Tagurile si descrierea META, la fel ca si titlul, sunt elemente HTML dispuse in headerul unei pagini web. Acestea contin informatii suplimentare despre pagina, ce sunt vizibile doar motoarelor de cautare. Descrierea META are o importanta aparte, intrucat este folosita de motoarele de cautare ca o scurta descriere a paginii. Descrierea META ar trebui sa aiba aproximativ 150 de caractere, sa contina subiectul pe scurt al paginii si sa fie atractiva pentru utilizatori. Desi are o importanta redusa in stabilirea pozitiei in motoarele de cautari, este importanta din perspectiva ca aceasta poate convinge utilizatorul sa dea click pe linkul tau si nu al unui site concurent.

Folositi Webmaster Tools si Google Analytics pentru a monitoriza evolutia site-ului dvs. In mediul online sunt o multime de unelte cu ajutorul carora puteti analiza optimizarea SEO a unei pagini web. Nu neglijati nici pluginurile sau extensiile platformei pe care o folositi, si care va pot usura munca de optimizare SEO.

Unul din pasii cei mai importanti in SEO copywriting este crearea unei liste de cuvinte cheie si expresii ce pot fi utilizate la cautari. Identificati cele mai importante cuvinte si expresii din lista si incorporati-le in continutul paginii, titlu si descrierea META. Aveti grija la densitatea de cuvinte cheie si analizati importanta fiecaruia in pagina. Pentru aceasta puteti folosi unealta Keyword Analyzer tool.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *