Continuand povestea celor care se trezesc penalizati de Google si trebuie sa indrepte lucrurile procesul de inlaturare a link-urilor nu este tocmai simpla. Ajungi la punctul in care trebuie sa gasesti detaliile de contact a webmasterilor si desi suna simpla initial si aici ai nevoie de ajutor.
Vei avea nevoie de date colectate pentru fiecare webmaster in parte, informatii de la nume la e-mail, profil pe retelele de socializare. Daca uneori este destul de simplu sa faci asta prin formularul de contact al unui site alte ori te poti baza pe cercetarea de tip whois. Asta iti va arata cine a inregistrat domeniul. Daca vei cauta dupa un nume pe Google poti sa obtii diverse rezultate. Insa o data cu asta cauta dupa numele domeniului pentru a gasi asocieri. Totodata incearca Godaddy pentru informatii mai complete.
Pasul urmator este sa te bazezi pe cererea de inlaturare a link-urilor, ceea ce vei explica in mesaje trimise fie pe retele sociale, fie prin e-mail. Vei observa ca vei primi un raspuns automat in care ti se explica ca se percepe o taxa pentru asta. Ideea este sa pastrezi un ton calm si sa abordezi totul la un nivel profi caci cearta nu duce nicaieri astfel ca daca ti se cere taxa accepta atat timp cat nu este ceva exagerat.
La capitolul sfaturi pentru modul in care abordezi webmasterii tine cont sa nu trimiti e-mail pentru fiecare link in parte. Asta pentru ca este destul de obositor sa se gaseasca prea multe cereri si cel mai probabil nu se ajunge la un rezultat bun. De asemenea nu te avanta sa contactezi webmasterul prin toate metodele posible. E ca si cand ai fi un urmaritor. Incearca orice metoda, dar lasa timp pentru raspuns. In plus trebuie sa fii politicos caci tu ceri ajutor, abordeaza problema intr-un mod personalizat, scurt si la obiect.