Menu

Evolutia interfetei WordPress

0 Comments


WordPress-ul pe care il vedem acum, este rezultatul a 11 ani de munca asidua a sutelor de developeri din comunitate. Astazi incercam o incursiune prin istoria interfetei WordPress, incepand cu 27 Mai 2003 cand a fost oficial lansat si pana in ziua de astazi. Le vom avea in evidenta doar pe cele in care se observa schimbari majore pe partea de interfata.

WordPress 0.71 – Gold (Mai 2003)

WordPress 0.71

Pagina de landing era direct in editorul text pentru posturi sau pagini. Dupa cum bine puteti vedea, nu exista nici un admin panel, nici un dashboard fancy. Optiunile sunt limitate si totul este pastrat simplu. Puteai sa pui un post in doar o categorie.

WordPress 1.0.1 – Miles (Ianuarie 2004)

WordPress 1.0.1

Dupa aceasta versiune, WordPress a inceput sa-i numeasca update-urile dupa muzicieni de jazz. A fost adaugata posibilitatea de a pune un post in mai multe categorii.

WordPress 1.2 – Mingus (Mai 2004)

WordPress 1.2

Unul din cele mai importante update-uri in aceasta versiune a fost adaugarea plugin-urilor. S-au inclus si sub-categoriile. Au aparut custom field-urile, thumbnail-urile si post preview-urile.

WordPress 1.5 – Strayhorn (Februarie 2005)

WordPress 1.5

In aceasta versiune vedem o sclipire de dashboard. Poti de asemenea sa adaugi pagini.

WordPress 2.0 – Duke (Decembrie 2005)WordPress 2.0

In aceasta versiune vedem pentru prima data schimbari majore ale interfetei. A aparut de asemenea si posibilitatea de upload al imaginilor.

WordPress 2.1 – Ella (Ianuarie 2007)

WordPress 2.1 Dashboard

WordPress avea o gramada  de imbunatatiri incluse odata cu aceasta versiune. Unele din cele mai importante au fost cele de pe partea interfetei in panoul de admin.

WordPress 2.3 – Dexter (Septembrie 2007)WordPress 2.3

In aceasta versiune s-au rezolvat multe probleme de securitate. Utilizatorii puteau deja sa adauge tag-uri odata cu aceasta versiune.

WordPress 2.5 – Brecker (Martie 2008)

WordPress 2.5 Dashboard

Developerii au sarit un update, trecand direct la 2.5 asa incat aceasta versiune contine mult mai multe update-uri. Din nou, apare o interfata admin complet noua. Dashboard-ul este din ce in ce mai bun si mai util.

WordPress 2.6 – Tyner (Iulie 2008)

WordPress 2.6

S-a adaugat word count in editorul vizual.

WordPress 2.7 – Coltrane (Decembrie 2008)

WordPress 2.7 Dashboard

Observam inca o data schimbari majore ale paginii de admin. Dashboard-ul e din nou, mai plin de resurse si o multime de optiuni noi au fost incluse in versiune. Plugin-urile pot fi instalate direct din admin odata cu aceasta versiune.

WordPress 2.8 – Baker (Iunie 2009)

Nu prea multe s-au schimbat pe partea de interfata. Apar insa o multime de modificari noi in ce priveste securitatea.

Daca vrei sa vezi cum arata acum cea mai noua versiune de WordPress, in varianta Beta, citeste acest articol.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *