Menu

Factorii de ranking din 2013

0 Comments


Atunci cand vine vorba despre optimizarea motorului de cautare si rangul unei pagini, trebuie sa tinem cont si sa acordam o atentie sporita factorilor de ranking. Asadar, dupa cum bine stii, google foloseste algoritmi speciali pentru a acorda o nota fiecarei pagini, nota numita pagerank. In continuare vom vorbi despre factorii de ranking din trecut, respectiv din 2011 si factorii de ranking de acum, 2013.

Cand vorbim despre factorii de ranking din urma cu doi ani, este clar ca autoritatea paginii constituia un rol extraordinar de important atunci cand venea vorba despre pagerank si cum o pagina era privita de catre motorul de cautare. Pe langa autoritatea paginii, un alt factor extrem de important pentru dezvoltarea pagerank-ului il constituia transmiterea de semnale sociale. Asadar, distribuirile de pe retelele de socializare, in special cele de pe Google + si Facebook, erau de o importanta cruciala in dezvoltarea sigura si durabila a unui site din punctul de vedere al pagerank-ului. De asemenea, dupa cum bine stim, cuvintele cheie si textele ancorele au constituit inca din 2011 doi factori extrem de importanti in ceea ce priveste sistemul de ranking de la Google.

Cat despre noile tendinte din 2013, trebuie precizat mai intai faptul ca specialistii estimeaza o scadere considerabila a interesului motorului de cautare fata de semnalele sociale. Distribuirile de pe retelele de socializare nu vor mai avea aceeasi importanta majora, acest factor fiind depasit ca importanta de utilizarea cat mai inteligenta a cuvintelor cheie. Asadar, folosirea cuvintelor cheie reprezinta un factor extrem de important atunci cand ne referim la Google si la modul de gestiune al rangurilor paginilor de catre acesta. Pe langa folosirea cuvintelor cheie, folosirea link-urilor reprezinta una dintre cele mai importante parti ale algoritmului, fiind inca considerate “temelia” optimizarii SEO si a unei promovari de succes pe internet.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *