Menu

Folosirea datelor contextuale pentru SEO

0 Comments


VremeaFolosirea datelor de vreme pentru a prezice si a intelege oportunitati.

Vremea este unul din cele mai intuitive exemple pentru a folosi date contextuale in marketing, si de asemenea in care exista mai multe date de performanta din care poti invata. La cel mai fundamental nivel, cei care fac marketing se pot ocupa de modelele de vreme si datele sezoniere pentru a furniza cunostinte in comportamentul cumparatorului la un nivel macro.

Cu toate acestea, schimbarile mici si modelel neasteptate de vreme au fost cunoscute ca si conducator pentru consumatori catre actiune sau inactiune, astfel prezentand oportunitati pentru cel care face marketing.

Un client al lui Marin Software, compania de comert virtual Japonez, Rakuten, a realizat un studiu a temperaturii si preciptatiilor pentru a intelege cum afectau vanzarile in Franta.

Ceea ce a gasit a fost interesant, in Paris, vanzarile si veniturile cresteau destul de mult pe zilele ploioase, dar cresterea era mai mare in Lyon si Marseille.

Rakuten a avut un motiv pentru clientul Parisian ce a fost obisnuit in shopping in magazin, chiar si pe zilele ploioase, asa ca schimbarile de precipitatii nu au afectat semnificativ comportamentul de cumparare. In contrast, vanzarile Rakuten au fost mai mari pentru clientii din Lyons si Marseille, ce a ales sa stea in casa in timpul vremilor ploioase cumparand online decat in magazine.

Cand Rakuten a examinat ce rol a jucat temperatura in comportamentul clientului, rezultatele au fost mai nuantate. In general, cu cat mai rece era, cu atat mai multi clienti Francezi stateau in casa si faceau cumparaturi online. Cu toate acestea, relatia dintre temperatura si comportamentul clientului nu era intotdeauna linear.

  • In Lyon, veniturile si vanzarile urmau o curba, scazand apoi crescand, inainte sa scada din nou la temperaturi crescute.
  • Intre timp, veniturile in Marseille scadeau cu 25 % atunci cand temperaturile cresteau peste 10 grade, dar ramaneau statice pana la 25 de grade.

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *