Menu

Ghidul incepatorului: Cum sa folosesti Google Analytics pentru site-ul tau WordPress – partea II

0 Comments


Cum gasesc oamenii site-ul meu?

Sunt doua tipuri de rapoarte din care gasim acest tip de informatie. Ambele sunt listate sub sectiunea Acquisition.

Prima este All Traffic si a doua este All Referrals.

In sectiunea All Trafic afli cum a descoperit cineva site-ul tau. Include totul de la cineva care a tastat numele site-ului tau in browser si care a dat click pe site-ul tau la cineva care a dat click pe site-ul tau, din alt site.

Sectiunea All Referrals este una mai specifica intrucat include raportul asupra vizitelor site-ului tau de pe alt site. Aceasta sectiune exclude vizitele directe si cele din motoare de cautare.

Daca faci guest post pe un alt blog, poti folosi sectiunea All Referrals pentru a afla daca acel guest post ti-a pus la dispozitie trafic. Daca folosesti social media, poti afla daca si unde au dat vizitatorii click.

Daca vrei sa “sapi mai adanc” in ce tine de social media, poti sa te uiti in sectiunea Socal Reports. Sectiunea Social iti va arata fiecare retea de socializare care iti trimite trafic. Asta include site-urile de socializare ca Facebook si Pinterest si site-urile sociale de stiri ca Reddit si Digg si news reader-ele care au un element social ca paper.li si Pocket.

Cum obtin mai mult trafic?

Mergand pe intrebarea trecuta, odata ce vizitatorii stiu cum sa ne gaseasca, stim cum sa obtinem mai mult trafic. Exista doua moduri in care poti face asta – fa mai multe din lucrurile care functioneaza sau re-evalueaza ce nu merge.

Daca iti petreci zilnic ore intregi pe Pinterest, dar trimite doar cateva vizitatori pe luna, atunci va trebui sa evaluezi modul in care iti petreci timpul pe site. Daca iti petreci doar cateva minute pe Facebook insa primesti mult mai multe vizite, atunci va trebui sa petreci mai mult timp acolo.

Mai multe in articole urmatoare. Ramaneti aproape!

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *