Menu

Ghidul incepatorului: Cum sa folosesti Google Analytics pentru site-ul tau WordPress – partea III

0 Comments


Pentru a obtine mai multe date, reviziteaza sectiunea Social Overview si click pe best sociak network. Vei deschide rapoartele cu referali care iti vor spune care pagini au fost cele mai populare in retelele sociale.

Sunt anumite articole care par sa fie mai populare in anumite retele sociale? Daca da, incearca sa scrii mai multe articole de acel tip si promoveaza aceste articole in reteaua respectiva.

Daca nu este nici un trend, sunt articole populare pe care le poti distribui in alte retele pe care poate ca le-ai omis?

Ce articole iubesc cititorii mei?

Pentru a raspunde acestei intrebari, iti recomand sa te uiti la raportul din All Pages pe care il gasesti in Behavior>Site Content>All Pages.

Raportul din All Pages iti spune care pagini si posturi sunt printre cele mai vizitate la tine pe site. Iti ofera de asemenea timpul mediu pe care il petrec vizitatorii pe fiecare pagina in parte, bounce rate-ul si procentele existente in Standard Report.

Iata cum interpretezi toate aceste date:

-Pageviews/Unique Pageviews: Aici gasesti numarul vizitatorilor pe care ii ai. Pageviews reprezinta de cate ori a fost incarcata o pagina iar unique pageviews iti arata cati indivizi unici au accesat o pagina. Daca cineva a incarcat o pagina de doua ori, se va numara ca doua in Pageviews insa doar ca una in Unique Pageview.

-Avg.Time on Page: Aici gasesti o medie a timpului pe care il petrece un vizitator pe o anumita pagina. Scopul fiecarei pagini e diferit asa incat nu prea poti compara o pagina cu o alta insa poti folosi datele din acest raport pentru a vedea ce tip de continut iti captiveaza mai mult cititorii site-ului tau. Daca vezi ca timpul mediu pentru o pagina e foarte mic, fie articolul nu e deloc interesant, fie este scurt (asta numai tu stii).

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *