Menu

Ghidul incepatorului: Cum sa folosesti Google Analytics pentru site-ul tau WordPress – partea IV

0 Comments


Cat de repede se incarca site-ul meu?

Viteza de incarcare al unui site ar trebuie sa fie tot timpul un factor foarte important pentru un blogger. Sunt sigur ca nimeni nu doreste sa astepte o vesnicie pana se incarca un site. Poti verifica asta cu un site speed tool insa nimic nu bate datele reale.

Foloseste in Google Analytics Behavior>Site Speed>Page Timings pentru a vedea cat de mult dureaza pentru fiecare pagina in parte sa se incarce. Poti astfel sa faci comparatii care te vor ajuta in rezolvarea problemelor.

Ce se intampla chiar acum pe site-ul meu?

Ar fi culmea sa nu vorbim despre unul din cele mai interesante rapoarte – raportul Real Time. Real Time iti spune cine este pe site-ul tau exact in secunda in care te uiti peste raport, iti spune ce citesc si cum au ajuns acolo.

Incepe sa folosesti rapoartele standard insa nu-ti fie frica sa umbli si prin restul rapoartelor. In timp ce te uit peste ele, gandeste-te la ce intrebari raspund in legatura cu blog-ul tau. Odata ce ai aceste intrebari, numerele vor avea din ce in ce mai mult sens.

Intelege Google Analytics si incearca sa intelegi tot ce poate face. Tot ce am acoperit in discutiile noastre despre Google Analytics in acest articol cat si in articolele trecute de pe blogul nostru e doar o mica parte din ce poate oferi instrumentul de monitorizare.

Cu cat te joci mai mult cu el, cu atat mai bun vei deveni si cu atat mai mult vei intelege. Trebuie sa va avertizez ca Analytics poate deveni “dependenta” asa ca nu sariti calul. E bine sa fiti la curent cu tot ce se intampla pe site-ul vostru insa nici sa pierdeti ore in sir zilnic, stand pe Analytics nu e ok.

In speranta ca aceste articole v-au ajutat sa intelegeti mai bine Google Analytics, va asteptam in continuare pe site-ul nostru pentru a citi tot ce tine de optimizare, promovarea si intretinerea unui site de succes.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *