Menu

Google anunta ca HTTPS este un factor de clasare

0 Comments


Conexiune siguraGoogle a anuntat ieri prin intermediul blog-ului din Webmaster Central ca folosirea conexiunilor HTTPS pe website-ul tau ar putea sa ajute la clasarea mai buna a site-ului tau in motoarele de cautare, facand un pas inainte catre internetul sigur pentru care spera.

In postul de pe blog care a fost denumit “HTTPS este un factor de clasare”, Google a scos in evidenta din nou ca “Securitatea este o prioritate de top pentru Google” si a explicat cum au investit atat timp, cat si bani pentru a se asigura ca motorul de cautare ofera un mediu sigur pentru ca utilizatorii sa experimenteze internetul, si stirile care au domenii cu conexiunea sigura activata vor avea sanse mai mare de as e clasa predominant, vor avea comunitatea webmaster online, grabindu-se sa cumpere un certificat SSL propriu.

In articolul de la Google, acestia dezvaluie ca anuntul ar putea fi inceputul lucrurilor pe care incearca sa le realizeze, declarand ca speranta lor este ca HTTPS-ul va fi peste tot pe web.

Desi optiunile de HTTPS au fost disponibile de ceva timp, multi detinatori de website-uri au decis impotriva deciziei de a sceruiza conexiunea serverului lor pentru un motiv sau altul, in timp ce altii au spus ca achizitia unui certificat SSL nu era necesar, dar anuntul ar putea sa ii facut sa se razgandeasca asupra costului anual aditional.

Google a dezvalui ca nu vin cu acest anunt orbi, spunand ca au facut teste luand in considerare daca site-ul foloseste conexiuni encriptate sau sigure, in ultimele cateva luni, distribuin ca rezultatele cerute sa fie pozitive si sa permite sa influenteze alegerea de a folosi HTTPS ca un factor de clasare.

Cu stirile de aici, Google a scos in evidenta ca vor lansa ghiduri pentru cele mai bune practici HTTPS, ce ar trebui sa ajute la ghidarea schimbarii ar trebui sa urmaresti mesajul care par sa te impinga pe piata.

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *