Menu

Guest Post

0 Comments


Titltul acestui articol este destinat in special tuturor sentimentalilor care iau drept lege tot ce spune Matt Cutts. Totusi, despre ce vorbesc si ce spune mai exact Matt Cutts?

Matt Cutts spune ca in 2014 vor fi penalizati toti cei care fac guest posting. Totusi, ce multi nu pricep e ca penalizarile nu se fac in acest mod: luam toate articolele care sunt guest post si le trimitem la capatul internetului.

Pentru a porni cu dreptul in orice faci in viata asta, e bine sa fii corect.

Acum, sa-mi spuna mie cineva ca e corect sa postezi 1000 de guest post-uri intr-un an, toate pentru a cersi un link de la webmasterul pe al carui site postezi. Bineinteles, e imposibil sa primesc un raspuns afirmativ la aceasta intrebare.

Ideea cu guest posting-ul a pornit de la premiza urmatoare:

1.Eu sunt web designer si pe blogul meu, vorbesc in mare parte despre asta.

2.Tu este webmaster si te ocupi de seo.

  • Ocazional imi place sa vorbesc despre SEO insa e mai indicat sa imi expun parerile pe site-ul tau de SEO.
  • Uite asa apare guest posting-ul.
  • Ulterior, daca ai ceva noutati din domeniul web design-ului poti sa le publici pe site-ul meu unde isi gasesc locul mai bine.

Bineinteles ca asta e doar unul din principiile guest posting-ului. Ce vreau sa spun e ca se foloseste doar in scopuri corecte ca in cel expus mai sus. Ei bine, cand te rogi de 10 webmasteri si publici 10 guest post-uri pe saptamana, categoric calitatea lor nu va fi cea asteptata.

In primul rand, pur si simplu nu poti sa scrii la fel de bine pe mai multe domenii. In al doilea rand, intr-un timp atat de scurt, nu poti sa faci cercetarile necesare si articolele tale vor lasa de dorit.

De ce multi inca mai fac guest posting?

Multi inca mai fac guest posting pentru ca de la inceput, ei au mers pe principiul continutului de calitate si nu pe castigul de link-uri. Astfel nu inteleg de ce le-ar pasa cand Matt Cutts anunta ca penalizeaza guest posting-ul intrucat ei nu au gresit cu nimic.

Acum gandeste-te si vezi, tu pentru ce ai facut pana acum guest posting-ul? Daca ai raspunsul, vei sti daca sa te temi sau nu de penalizarea Google. Guest posting-ul e pentru te face cunoscut, pentru a-ti face cunoscute ideile printre vizitatorii altui webmaster, nu pentru a-l transforma in metoda de link-building. Tine asta in minte si nu ai de ce sa-ti faci griji de penalizari.

 

 

Etichete: , , ,