Menu

Idei geniale de promovare

0 Comments

In mediul online ca si in mediul offline, promovarea inseamna totul. Dupa cum se spune de multi ani, publicitatea e sufletul comertului. Exemple avem inca din vechime unde cei mai priceputi negustori, foloseau persoane care strigau in piata diferite sloganuri si lozinci pentru a atrage cumparatorii la o anumita taraba.

Cu o istorie atat de indelungata, publicitatea nu are astazi cum sa fie altfel decat geniala. Astazi va prezint cateva din cele mai ingenioase metode de publicitate pe care le-am descoperit de-a lungul timpului pe internet etc.

Una din primele de care imi aduc aminte este o reclama ingenioasa la Nescafe. Eram undeva prin Spania, in Madrid acum cativa ani intr-o perioada mai rece cand am observat ceva uimitor. Intr-o piata, mai multe guri de canalizare erau acolerite cu o reclama atasata. Reclama era o imagine a unei cesti de cafea pe care scria Nescafe. Cu gauri facute dupa gura de canalizare si cu gura de canalizare aburinda, iti dadea senzatia ca e o veritabila ceasca de cafea care te indeamna sa o bei. Strategic, in apropierea fiecarei astfel de guri de canalizare era si un automat Nescafe care ofera cafea la jumatate din pretul obisnuit.

Urmatoarea reclama de care imi aduc aminte ca m-a impresionat la un moment dat a fost ideea geniala a unei italience. Pentru doar cativa euro, ea is tatua (nu permanent) pe unul din sani sau pe ambii sani reclama unei firme, a unui brand etc, isi poza sanul sau sanii si trimitea reclama pe care producatorul o putea folosi cu drepturi depline.

Da, oamenii gasesc mereu metode amuzante de a face bani, de a face publicitate si de a incuraja cumpararea unui produs, a unui serviciu etc. Voi ce reclame nebune ati intalnit in viata voastra?

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *