Continuand povestea documentarii cand ai fost penalizat de Google pentru link-urile ce nu erau naturale identificarea acestora este o misiune oarecum dificila. Insa nu si imposibila astfel ca poti sa le identifici si pe baza forum-urilor. Daca este membru pe un forum doar de dragul de a primi link-uri catre site-ul tau eset mai mult ca sigur ca astfel de link-uri sa fie inlaturate. De asemenea, comentariile pe bloguri sunt considerate si ele spam-uri. Este bine doar cand ai comentat pe un blog unde chiar ai avut ceva de spus concret si cand acest blog este pe nisa ta. In caz contrar comentariile fara substanta sunt link-uri ce trebuiesc inlaturate.
Mergand mai departe cu link-urile care afecteaza si care au fost baza penalizarii pe care ai primit-o acele link-uri platite sunt si ele un semnal de alarma. Daca stii ca ai platit pentru asta ai doar doua optiuni: sa le inlaturi sau sa le adaugi atributul de „nofollow”. Si tinand cont de faptul ca sistemul de la Google de detectare a acestor link-uri este unul bine pus la punct in cererea de reconsiderare ar fi bine sa mentionezi cum a fost situatia; nu incerca pur si simplu sa pacalesti.
In ceea ce priveste categoria de postari pe bloguri link-urile spam sunt usor de reperat, prin simpla verificare a URL-ului. Vei sti daca un site a fost abia lansat daca URL-urile sunt dinamice. Dar pentru a determina ce este de proasta calitate gandeste-te exact la asta: sensul a ceea ce s-a postat, design-ul si originalitatea. Sunt aspecte care sa scoata in evidenta daca cineva se ocupa de acel site cu adevarat. Insa te poti intalni si cu cazul acelor postari de calitate insa cu un link prost astfel ca in acest caz trebuie sa ceri webmasterului sa utilizeze atributul „nofollow”. De asemenea conteaza si partea de contact si consistenta, daca fiecare postare are cate un alt link ce trimite la o alta pagina web. Densitatea cuvintelor cheie inseamna un alt punct care sa te aduca in punctul in care sa ai nevoie de inlaturarea link-urilor.