Pentru identificarea link-urilor de tip spam ai o sumedenie de unelte pe care te poti baza. Insa nu 100%. Ai totusi un sprijin real care sa grabeasca pasii in procesul de indentificare si inlaturare a link-urilor. Iata o lista de ajutor:
- Link Research Tools / Link Detox. O metoda excelenta care functioneaza prin atribuirea unui scor de risc pentru fiecare backlink. Ideea este ca ar trebui sa verifici de doua ori link-urile pe care le inlaturi insa te poti baza cu incredere pe acest sistem.
- Link Risk. Mai putin cunoscut de unii si acest sistem este unul bun. Cel putin pana acum nu au fost plangeri si comentarii rele despre el.
- Linkquidator. In acest caz ai la dispozitie doar 30 de zile sa il testezi si sa il pui la treaba, avand totodata si un numar maxim de backlinkuri.
- Remove’em nu este nici el de neglijat avand in vedere ca isi face treaba de inlaturare a linkurilor. Partea mai putin placuta este ca are o interfata ceva mai grea si in plus nu arata care este calea cea mai buna, cea mai sigura de inlaturare a linkurilor.
- Rmoov. In acest caz vei avea mai mult ajutor in ceea ce priveste procesul de contact cu webmasterii. O monitorizare a statusurilor linkurilor.
Ajungand la partea de a contacta webmasterii acest pas este extrem de important. Ai nevoie de date precum nume, email, website contact form, Twitter, Facebook, Google+ si LinkedIn. Ai putea sa faci o cercetare de tip whois; chiar daca asta nu este metoda sigura si singura poti sa obtii informatii de calitate. Cheia este sa le explici despre inlaturarea link-urilor. Vei vedea ca in multe cazuri se ofera un raspuns automat prin care te instiinteaza ca va trebui sa platesti pentru asta- la un pret rezonabil accepta.
Si totusi procesul manula este necesar in inalturarea link-urilor dar astfel de metode expuse sunt cele care completeaza munca ta.