Menu

Inlaturarea unei penalizari Google

0 Comments


Pentru cei care s-au lovit la un moment dat de o penalizare primita de la Google pentru link-uri ce nu era naturale socul este prima reactie. Insa in acelasi timp inveti foarte multe despre sistem. Dar ce este mai important tine de nevoia de a inlatura aceasta penalizare. O actiune complexa ce implica cativa pasi:

  • Backlink-urile. In timp ce Google este interesat sa inlature marea majoritate a link-urilor de proasta calitate si nu cate unul cel mai bine este sa iti colectezi date din mai multe surse. Poate fi vorba de Google Webmaster Tools, sectiunea trafic, de Open Site Explorer, Ahrefs, Majestic SEO. Si ca un sfat incearca si alte variatii ale domeniului pentru a colecta cat mai multe date- nu numai “www” ci si lipsa acestuia.
  • Documentarea. Este recomandat ca prin Google Docs Spreadsheet sa incluzi toata munca pe care o faci. Pentru ca astfel cand va veni momentul sa faci cererea de reconsiderare a site-ului tau Google sa vada exact ce ai facut pentru a indrepta situatia. Google Docs permite importarea a 50 de mii de caractere. Si chiar daca ti se va parea mult ai sa ajungi la limita prea curand pana sa iti dai seama.

Si dupa ce ai colectat toate datele nu uita sa adaugi si nume de contact, email, website, Twitter, Facebook URL, Google + si LinkedIn URL, link-uri si note. Pe langa faptul ca vei arata cat te-ai straduit sa remediezi situatia vei permite si o vizualizare usoara a intregului proces ce l-ai urmat.

Si pe final adauga si un fisier de tip “Contact Examples” unde sa adaugi imagini cu emailurile trimise catre webmasteri. Insa cu grija fata de ceea ce vei include caci Google se va uita la asta si nu trebuie sa ii critici. Nu ameninta webmasterii ci cauta o modalitate de mijloc prin care sa ii rogi sa inlature link-urile. Si ca un sfat pentru cei care sunt pe Mac- Cmd+Shift+4 va face un screenshot rapid.

Va continua

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *