Menu

Intrumente utile pentru SEO, de la moz.com

0 Comments


Fondata in anul 2004, firma americana SEOmoz oferea consultanta in domenii de marketing. Ulterior compania si-a orientat obiectivele pe realizarea de software de marketing. Anul 2012 le-a adus americanilor 12 milioane de dolari, in principal datorita instrumentelor SEO foarte avansate pe care le pun la dispozitia abonatilor.

Primul din ele este Fresh Web Explorer. Acest tool se ocupa cu analiza mentiunilor brandului tau, al competitorilor si a cuvintelor cheie.

Urmatorul este Moz Rank Tracker, un tool interesant care iti permite urmarirea cuvintelor cheie si astfel, inbunatatirea ranking-ului. Acest lucru este posibil deoarece poti vedea care parte din munca ta da cele mai bune roade si in ce latura a pietei poti insista.

Moz Keyword Difficulty and SERP Analysis Tool este categoric cel mai lung nume de instrument SEO. Lasand gluma la o parte, cu acest instrument poti afla care sunt cele mai bune zece pagini referitoare la un keyword. Deasemenea, instrumentul atribuie o dificultate acelui top, astfel incat stii exact care este volumul de munca pe care trebuie sa-l investesti pentru a avea rezultate intr-0 anumita nisa. Iti minimizezi timpul si efortul si iti maximizezi rezultatele.

Crawl Test este unealta ce scaneaza pana la 3000 de link-uri din orice site. Iti trimite apoi pe mail un raport complet cu toate erorile si detaliile acelor link-uri. Actiunea se realizeaza prin intermediul propri de indexare al Moz, RogerBot.

Pentru a activa aceste intrumente trebuie sa-ti faci cont pe moz.com si sa cumperi abonament. Daca inca nu esti hotarat in acest sens, poti doar sa-ti faci cont si sa folosesti instrumentele de SEO gratuite.

Un foarte interesant instrument din aceasta categorie este Open Site Explorer. Prin intermediul acestui instrument poti compara backlink-urile tale cu cele ale competitorilor si poti identifica paginile de top si analiza textele ancora.

Alte tooluri gratuite sunt GetListed, Followerwonk, MozBar si MozCast.

 

 

Etichete: , , ,

1 thought on “Intrumente utile pentru SEO, de la moz.com”

  1. Andrei spune:

    Cu noile schimbari in rau in cazul Webmasters Tools, moz.com este categoric o solutie mai buna pentru toti cei care fac SEO>

Comments are closed.