Menu

Link building si SEO branding

0 Comments


Daca doresti ca site-ul tau sa aiba o pozitie buna pentru un cuvant care are chiar si cea mai mica competitie in Google, categoric ai nevoie de link-uri. Link building-ul asadar e unul din stalpii de rezistenta ale unei campanii SEO. Sa strangi link-uri nu e usor si din cauza acestui lucru, industria SEO a sarit mereu cu cele mai noi tactici de a aduce link-uri unui site. Rezultatul obisnuit este ca Google, “omoara” mereu aceste tactici.

Am vazut cumpararea de link-uri, spamul prin comentarii, directoarele etc. Este o lista lunga cu astfel de tactici care sunt penalizate mai devreme sau mai tarziu. ultima tactica distrusa de Matt Cutts o reprezinta guest posting-ul sau guest blogging-ul cum ii mai spun unii. Bineinteles, s-a mers prea departe.

In postul sau, Matt Cutts spunea:

In general nu as recomanda acceptare unui guest post decat daca esti dispus sa pui cuvant pentru cineva sau daca stii bine acea persoanam.

Bine, asta nu inseamna ca nu poti sau ca nu ai nevoie sa faci link building.

Branding-ul este noul Link Building

Daca nu esti dispus sa construiesti un produs sau un serviciu pe care oamenii il iubesc sau macar vorbesc despre el si nu poti sa-i atasezi valoare brandului ca oamenii sa se refere la ea, chiar crezi ca meriti sa ai pozitii bune?

Content marketing-ul fara branding este ca …

Ca un avion fara aripi: nu va zbura. Poti sa ai in acest avion cele mai bune aripi din lume, daca nu pui motor si aripi acelui avion, nu vei ajunge prea departe. Nu cred ca cel mai bun continut pe un anumit subiect va avea cea mai buna pozitie. E o prostie. Conteaza in aceleasi proportii atat calitatea continutului cat si link-urile pe care le primeste.

Este vorba mereu despre strategii care se schimba, despre noi si noi moduri in care un site este pozitionat in motoarele de cautare. Oricand se gaseste o metoda noua, se abuzeaza de ea.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *