Menu

Linkuri si graficul linkurilor

0 Comments


Page Rank GoogleLinkuri si graficuri de linkuri

Urmatorul lucru pe care cei care realizeaza SEO trebuie sa-l inteleaga sunt link-urile si cum sunt ele procesate. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l inveti, este ca link-urile nu sunt procesate printr-un eveniment de crawl. In alte cuvinte, Google face crawling, dar Page Rank-ul nu este realizat in timpul acelui crawling, ci acesta se face separat.

Ce inseamna asta ?

  • Page Rank, in ciuda ce ar putea spune multi, este o masura de cantitate si calitate a linkurilor. Nu are nici o legatura cu cuvintele dintr-o pagina.
  • Multi care fac SEO cred ca sunt doua elemente de Page Rank, un nivel de domeniu si un nivel de pagina Page Rank. Acestia cred ca nivelul de domeniu Page Rank, este acel lucru ce determina autoritatea domeniului, un factor pe care multi il folosesc sa decida cum sa claseze un site. In timp ce eu cred ca Google foloseste cateva elemente din autoritatea domeniului, acest lucru nu a fost confirmat niciodata.
  • Din cauza ca Page Rank-ul este procesat separat de crawl, directive precum “noindex” si “disallow”, aceste lucru nu opresc fluxul de Page Rank de la o pagina la atla.
  • Nu poti controla Page Rank-ul cu orice fel de monitorizare bazata pe referer. In alte cuvinte nu poti bloca un referrer in .htacces, si sa va asteptati sa functioneze cu GoogleBot ca un link nofollow.
  • Contrar credintelor populare, un redirect 302 va transfera Page Rank-ul.
  • Primele 4 lucruri care functioneaza pentru a opri fluxul Page Rank-ul sunt :
  1. O directiva nofollow pe lin si sursa sa.
  2. O directiva disallow in robots.txt pe pagina de unde vine link-ul. Acest lucru functioneaza fiindca comenzile robots.txt pastreaza motoarele de cautare sa intre in continutul acelor pagini.
  3. O eroare 404 pe pagina de origine.
  4. O eroare 404 pe pagina de destinatie. Singurul motiv pentru care erorile 404 functioneaza este ca ambele aceste directive se intampla pe partea serverului.
Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *