Menu

Matt Cutts: Nu incercati sa adunati link-uri de pe directoare de articole

0 Comments

matt-cutts-article-directories

Matt Cutts raspunde la intrebarea adresata pe pagina de Q&A referitoare la adunarea de link-uri din directoare de articole. Intrebarea venea din India si suna in felul urmator:

“Links from relevant content in article directories — Seen as good or bad? eg. I link my beauty website from a cosmetic surgery article on say, Ezine? Would you do that?”

in traducere: Link-urile din directoarele de articole sunt vazute ca bune sau rele. Ex. Pun un link spre site-ul meu de frumusete intr-un articol despre operatii cosmetice de pe Ezine (cel mai influent director de articole din online la nivel mondial). Tu ai face asta?”

Raspunsul simplu la intrebarea asta este “NU.” Totusi, Matt Cutts raspunde la intrebare si pe larg, intr-un video publicat ieri pe contul de youtube Googlewebmastershelp.

Aici el spune ca de-a lungul timpului, Directorele de articole si-au pierdut scopul initial. Mai exact, la inceput directoare de articole au fost niste site-uri pe carese publicau articole pe care alte site-uri le preluau si le publicau pe site-urile lor.

Teoria din spatele acestei idei este ca daca cineva gaseste articolul tau interesant, il poate prelua pe site-ul lui si ai putea sa castigi doua-trei link-uri. In practica, lucrurile stau cu totul altfel. Mai exact, articolele publicate pe astfel de directoare tind sa fie de o calitate indoielnica.

Astfel, fel si fel de articole irelevante sunt preluate si ajung pe tot internetul, fara sa aiba un folos real pentru nimeni. Tot Matt Cutts afirma ca acum cativa ani, metoda ar fi fost efectiva insa acum, avand in vedere noile schimbari de algoritm in acest sens, cel mai probabil ar fi bine sa nu legi site-ul tau de astfel de directoare de articole.

Ideea este ca Google nu vrea ca noi sa facem SEO asa ca orice carare noua deschidem, ei incearca sa o inchida cat mai repede.

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *