Menu

Meseria de content writer

0 Comments


Acest termen nu este foarte cunoscut de catre oameni desi este un termen destul de vechi. Pe scurt, un content writer este o persoana creativa si cu o imaginatie bogata. De asemenea, o astfel de persoana  trebuie sa cunoasca gramatica si sa fie o persoana inventiva.

Aceasta meserie nu este una foarte noua, in ciuda faptului ca multi oameni nu stiu care este scopul ei, insa nu este nici un termen nou. Daca e sa intreb oamenii cu siguranta cei mai multi dintre ei nu stiu ce inseamna sa fii un content writer sau ce inseamna sa SEO. Este vorba despre optimizare sau Search Engine Optimization.

Meseria de content writer este o meserie destul de dificila avand in vedere ca cel mai mult inveti din greseli. Esti posibil sa nu fii o persoana perfecta sau potrivita pentru acest job insa daca esti dispus si pregatit sa inveti din greseli totul va fi bine.

Meseria de content writer nu este nici veche, nici noua. Ea s-a nascut si a crescut odata cu domeniul de care este atasata: internetul. Insa pentru a fi un bun content writer ai nevoie de ceva mai mult decat de o buna cunoastere a limbii romane. Datorita evolutiei tot mai accentuate a motoarelor de cautare, s-a nascut un nou set de criterii menite sa impinga site-urile care mai de care mai in fata. Continut proaspat, actualizat frecvent si de calitate, adica exact fisa postului pentru un content writer. Acesta trebuie sa stie sa se exprime coerent, sa traduca materiale straine in mod coresc si sa se inspire fara sa plagieze. Stiri, articole, review-uri sau editoriale, toate intra in sfera de activitate a unui content writer. Ba mai mult, unii content writer devin adevarati redactori de stiri, implicandu-se in paralel in dezvoltarea propriilor cunostinte.

 

Etichete: , , , ,

1 thought on “Meseria de content writer”

  1. Pontescu Vlad spune:

    Cu toate ca nu multa lume stie ce inseamna un content writer, in strainatate sunt destul de cautati.

Comments are closed.