Menu

Noua actualizare Penguin

0 Comments


4 octombrie a fost data care a marcat actualizarea Penguin 2.1, un update care a afectat rezultatele in motoarele de cautare. Cei de la Google spun ca ar fi vorba de o modalitate de a aplica regulile ce vizeaza ghidul calitatii, de inlaturare a spam-ului. Se cere continut de calitate si de fapt tot ce tine de principiul calitatii. Ce aflam in urma acestei actualizari? Sfatul celor de la Google este sa se tina cont de un site de calitate, cand baza este categoria de metode White Hats si nu cea de spam agresiv. Practic sunt afectati toti cei care au facut prea multa optimizare, care au multe cuvinte cheie insa fara o completare de continut bun.

Cum remediezi situatia. Avand in vedere ceea ce cere Google, care sunt cerintele anuntate din ceea ce Matt Cutts spune trebuie sa te focusezi pe fiecare aspect. Scoate link-urile suspecte si foloseste unealta “Disavow links”. Urmeaza regulile si nu te abate, lasandu-te atras de ceea ce inseamna categoria de metode Black Hats.

Actualizarea Hummingbird anunta si ea schimbari. Pentru ca utilizatorii de internet vor fi incurajati sa foloseasca sistemul conversational se schimba modul in care se realizeaza cautarile. Practic cosumatorul nu va mai cauta dupa cuvinte cheie. In motorul de cautare insa tu doresti sa iti pastrezi aceeasi pozitie daca nu chiar sa fie mai bine. Astfel ca se tine cont de descriere, de o detaliere. Continutul tau, indiferent despre ce este vorba, trebuie sa tina cont de exactitatea din acest punct de vedere. Se face clar o diferenta in evenimente, locatii, date. Concret, trebuie sa te bazezi pe indici temporali sau de orice natura insa care tin cont de detaliere de care vorbeam- de exemplu locatia x, in data de.

Asa cum cei de la Google spun algoritmul Hummingbird este precis si rapid. Asta se doreste, asta trebuie sa oferi si tu.

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *