Menu

O resursa noua si neglijata de la Google

0 Comments


Pentru o promovare de succes in lumea marketing-ului pe internet si pentru facilitarea dezvoltarii in domeniul SEO, Google a venit cu noi resurse si aplicatii pentru a ne usura noua vietile. Am auzit cu totii de Google Analytics, celebra aplicatie folosita pentru a ne furniza informatii referitoare la tendintele actuale ale pietei. In acest articol, vom vorbi despre una dintre cele mai noi si inca nedescoperite resurse de la Google si anume Universal Analytics.

Universal Analytics este succesorul lui Google Analytics si dispune in general de aceleasi functionalitati ca si predecesorul sau. Ce are in plus atunci Universal Analytics fata de Google Analytics? Mai multe lucruri, de fapt. In primul rand, posibilitatea urmaririi fiecarui utilizator prin intermediul telefoanelor mobile si gadget-urilor de care dispun. Unviersal Analytics aloca fiecarui client un ID de utilizator unic, fapt prin care ni se permite urmarirea unui anumit tip de clienti sau chiar a unui singur client. Cu ajutorul acestui ID de client se creeaza si un profil al acestuia, profil care ne poate furniza la orice ora informatii pretioase legate de gusturile si interesele clientului nostru.

O alta optiune pe care o aduce cu sine Universal Analytics si care nu era disponibila la Google Analytics este aceea de a putea sa-ti “alegi” utilizatorii, prin faptul ca poti sa apari ca fiind permanent offline. Acest lucru este extrem de folositor atunci cand vine vorba despre unul sau mai multi utilizatori care, prin actiunile lor, nu sunt in directa concordanta cu interesele tale, cat si ale afacerii tale. Totusi, trebuie sa ai grija cum te folosesti de aceasta facilitate, deoarece se poate intoarce eventual impotriva ta, prin faptul ca poti ajunge eventual sa fii privit ca o persoana care nu isi asculta clientii si este neglijent. Ideea este sa foloseti aceasta optiune doar cand este absolut necesar.

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *