Menu

Online si investitiile corecte

0 Comments


In momentul in care doresti ca si tu sa fii online cu un site, indiferent de nisa si scopul site-ului, va trebui automat sa faci investitiile corecte, din mai multe puncte de vedere. Ca idee, daca vei urma sfaturile noastre si vei face investitiile corecte, vei avea numai de castigat si vei scapa de dureri de cap pentru ca nu vor aparea probleme.

Investitiile intr-un site la inceput sunt oarecum relative insa nu atat de mari pe cat ar crede unii. Una din primele investitii pe care trebuie sa o faci este cea in cumpararea unui nume de domeniu. Daca doresti sa cumperi un domeniu cu extensie .net, .com, .info, vei plati mai putin insa va fi o taxa anuala de cativa euro, intre 4 si 12. Pentru cei care doresc o prezenta exclusivista in mediul online romanesc, exista posibilitate unui domeniu cu extensia .ro. Desi mai scump, undeva la 280 de ron, un domeniu cu extensia .ro va fi cumparat de la Rotld pe viata.

Da, vei plati o data si domeniul va fi al tau pentru totdeauna. Urmeaza hostul. In functie de ce host vei alege, te vei bucura de servicii mai bune sau mai putin bune. Hostul reprezinta totalitatea costurilor pentru ca site-ul tau sa fie mereu online, numarul de vizitatori unici lunari cat si memoria pe server pe care o vei avea pentru site. Foarte multi sunt tentati sa aleaga servicii de hosting ieftine, pornind de  multe ori de la 3-4 E pe luna. Din experienta insa, va pot spune ca mai bine platiti dublul sumei care oricum este buna, si apelati la serviciile de hosting ale unei firme serioase in domeniu.

Nu veti avea astfel nici grija virusilor si a hack-urilor, nici grija backup-urilor sau orice alt fel de problema. Investitiile in online sunt relativ mici si daca vrei sa ai succes, trebuie sa optezi pentru cele mai bune servicii.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *