Menu

Penalizarea de la Google partea II

0 Comments


Continuam cu ce inseamna penalizarea de la Google si cum sa remediezi situatia. Daca cererea de reconsiderare este necesara pana sa ajungi la formularea acesteia trebuie sa ai in vedere anumiti pasi. Continuarea tine de partea de link-uri.

De mare importanta este sa afli care sunt link-urile proaste si sa le inlaturi. Desi aparent simplu tine de o atentie deosebita pentru ce tip de link-uri vei inlatura. Si marea greseala este inlaturarea pe banda rulanta doar pentru a arata celor de la Google ca ai facut munca de cercetare. Cum faci insa sa identifici  acele link-uri de tip spam? Intr-o oarecare masura ar trebui sa fie simplu caci daca ai facut comentarii pe bloguri doar pentru backlink-uri sau daca stii ca anumite link-uri au fost puse pe o pagina doar din motive SEO atunci ai link-uri ce nu sunt naturale.

Pentru identificarea link-urilor acolo unde nu esti sigur atunci ai in vedere urmatoarele:

  • URL-ul indexat in Google sau nu. Poti sa verifici daca un domeniu este indexat prin cautarea “site:yourdomain.com”. 
  • Autoritatea paginii si a domeniului. Pentru aceasta sectiune nu trebuie sa acorzi atat de multa atentie acestor forme metrice. Caci spre exemplu un domeniu nou poate avea un link puternic si asta chiar daca autoritatea sa este una mica.
  • Link-urile side wide. Sunt acele link-uri friendly sau pentru care ai platit. In acest caz trebuie sa ai grija sa nu ai prea multe link-uri pe o pagina. Vei pune nofollow sau le vei inlatura.
  • Directoarele de link-uri. Pentru cazurile in care link-urile contin cuvinte de genul “backlink”, “link”, “SEO” este mai mult decat probabil sa necesite inlaturare.

Intr-o scurta poveste a cazului in care se necesita inlaturare de link-uri ai in vedere daca un site nu este indexat in Google, daca accepta orice link, daca site-ul face parte din retele cu acelasi nume sau daca site-ul contine cuvinte cheie care sa indice o problema.

Acestea fiind spuse continuarea va veni la fel de complexa.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *