Menu

Semnalele unui link de incredere

0 Comments


LinkuriInainte sa ne imbarcam intr-un efort de link building, este critic sa intelegi elementele unui link folosite de motoarele de cautare, de asemenea si cum au efecte elementele in cantarirea linkurilor in algoritmi. Motoarele de cautare folosesc linkuri in multe moduri diferite, prin intermediul analizei unor aplicatii patente, anii de experienta si teste, putem sa avem presupuneri inteligente care rezista in viata reala. Mai jos avem o lista de factori ce merita luati in considerare. Aceste semnale, si multe altele, sunt luate in considerare de profesionistii SEO cand masoara valoarea linkurilor si profilul de link a unui site.

Popularitatea Globala

Cu cat mai important este un site, cu atat mai mult conteaza linkurile de la acel site. Un site precum Wikipedia, are practic mii de site-uri diverse ce se leaga de el, ceea ce inseamna ca este probabil un site popular si important. Pentru a castiga incredere si autoritate cu motoarele de cautare, o sa ai nevoie de ajutorul altor parteneri de link. Cu atat mai populari, cu atat mai bine.

Popularitate specifica locala sau pe subiect

Conceptul unei popularitati locale, a fost abordat prima data de motorul de cautare Teoma si sugereaza ca linkurile de la site-uri cu o comunitate specifica subiectului conteaza mai mult decat linkurile din site-urile generale sau ce nu se includ in subiect. De exemplu, daca site-ul tau vinde jucarii de animalute, sa castigi linkuri de la o societate de crescatori de animale conteaza mai mult decat sa castigi linkuri de la un site care vinde role.

Textul Ancora

Unul din cele mai puternice semnale pe care motoarele de cautare le folosesc in clasare, este textul ancora. Daca sute de link-uri duc la o pagina cu ajutorul cuvintelor cheie potrivite, acea pagina are o foarte buna probabilitate sa se claseze bine pentru frazele tinta din acel text ancora.

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *