Menu

Spam Score si Spam Analysis

0 Comments


Motive de utilizare pentru Spam Analysis

Aceasta probabil ca nu este completa, insa reprezinta, cel putin, ideile principale:

  • verificarea link-urilor spam catre propriul tau site. Aproape fiecare site are macar cateva link-uri rele, insa a fost greu de stiut cat de multe potentiale link-uri daunatoare ai fi avut pana acum. Fa o rapida analiza a spam-ului si vezi daca exista destule lucruri acolo care sa-ti provoace griji.
  • evaluarea link-urilor potentiale. Acesta este un lucru important cu care Spam Score poate ajuta foarte mult. Programul nu va prinde fiecare link potential rau si tot va trebui sa analizezi si tu pentru o evaluare, insa cand scanezi o lista cu oportunitati de link-uri sau navighezi pe diferite situri, sa ai capacitatea de a vedea daca au multe flag-uri este un semnal de alarma foarte util.
  • curatarea link-urilor. Curatarea acestora poate sa fie complicata, incalcita, instabilta si incredibil de migaloasa. Poate ca Spam Score nu prinde tot, dar sortarea link-urilor de catre acesta poate sa fie de mare ajutor in identificarea potentialelor lucruri rele.

De-a lungul timpului, Spam Score a imbunatatit si calcularea PA si DA, fiind adaugat si altor unelte si surse de date.

Relatia dintre numarul de flags si spam

Spam Score, per total, este, momentan, un agregat de 17 “flags” diferite. Fiecare flag poate fi vazut ca un potential “semn de avertizare” care anunta ca un site ar putea sa aiba spam. Posibilitatea de spam creste pe masura ce situl acumuleaza din ce in ce mai multe “flags”, asa ca numarul total de “flags” prezice foarte bine spam-ul. Ca atare, aceste “flags” sunt create pentru a se folosi impreuna – un singur “flag” sau chiar si cateva “flags” nu reprezinta o cauza de ingrijorare (si, intr-adevar, majoritatea siturilor vor activa cel putin o serie de “flags”). Patru astfel de “stegulete” reprezinta o probabilitate de spam de 7.5%, in timp ce cinci “stegulete” trece deja de 10%. De la opt “stegulete”, riscul creste in zona de pericol ridicat, ajungand la un spam potential de 56.8%. De la 14 “steaguri” in sus, probabilitea este de 100%.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *