In procesul de optimizare SEO la nivel international nu este exclus sa intalnesti ceva dificultati insa de vreme ce te vei baza pe anumite unelte de la Google ramane sa stii modul in care te pot ajuta. Si de la identificarea potentialului si pana la promovarea in sine sunt o serie de astfel de unelte pe care sa nu le ignori. Iata cateva exemple concrete:
- Google Analytics. Sectiunea sa denumita „demographics” iti arata un raport al conversiilor, al vizietelor tale, densitatea conversiilor din alte tari sau limbi, precum si cuvintele cheie si paginile folosite.
- Google Webmaster Tools. Vizibilitatea ta internationala in cautarile Google este tinta insa aceasta unealta este de un sprijin real si cand vine vorba de cautari ca si volum sau tendinte.
- Moz Keyword Difficulty Tool iti cauta cele mai relevante cuvinte cheie intr-o limba sau tara anume. Iar cu ajutorul SEMrush si SearchMetrics vei putea sa urmaresti si activitatea celor cu care te afli intr-o competitie pe piata de profil.
- StatCounter sau Alexa sunt unelte populare care sa iti arate care sunt acele motoare de cautare de incredere intr-o anumita tara.
Si cand vine vorba de Google Global Market Finder ai tendinta sa crezi ca este pe aceeasi lungime de unda cu uneltele exemplificate mai sus. Insa in procesul de promovare la nivel international Google Global Market Finder poate sa vina cu traduceri imprecise de unde si un complex al situatiei. Este foarte usor sa fii confuz din cauza acestui lucru. Pentru ca nestiind atat de bine o anumita limba te vei gandi ce ar putea fi corect si ce nu. Asta daca nu esti un vorbitor nativ dai de greul situatiei. Asta ar insemna ca daca te vei axa pe mai multe tari practic sa iti angajezi un traducator expert pentru fiecare tara tinta in parte de vreme ce fiecare limba are interpretarea sa, nuantele sale.