Menu

Vrei sa fii web-designer? Iata ce ar trebui sa stii!

0 Comments


Se intampla deseori ca oamenii sa se intrebe ce trebuie sa faca pentru a fi web designer. Ei bine, totul consta in tehnica programele folosite. Daca vrei sa lucrezi ca web designer, trebuie sa stii ca web design-ul este un camp multidisciplinar care necesita creativitate, pasiune, cunoasterea celor mai noi tehnologii, rabdare, dorinta de a invata ceva nou in fiecare zi si multe altele pe care le voi detalia in continuare.

Continutul

Aici ma refer la forma si organizarea continutului unui site. Poate varia de la felul in care este scris textul la cum este organizat, prezentat si structurat intregul continut (text, imagini, video, etc.). Toate acestea se pot realiza folosind o tehnologie de markup (ex: HTML)

Elementele vizuale

Ele alcatuiesc layout-ul site-ului care este creat de obicei folosind HTML, CSS, Photoshop – alte programe de editare grafica – sau chiar Flash. Multe layout-uri includ elemente grafice, folosite pentru decor sau navigare.

Aspectul vizual al unui site este cel mai evident, dar nu este nici singurul, nici cel mai important aspect al web design-ului.

Tehnologia

Nu ma refer la tehnologii ca HTML sau CSS (tehnologii care stau la baza web design-ului) ci la diferite aspecte ce privesc interactiunea elementelor unui site, in special a celor dezvoltate folosind tehnici de programare. Astfel de elemente pot fi scripturi client-side, aplicatii server-side, etc.

Performanta

Viteza de incarcare, posibilele erori sau situatii in care acestea pot aparea, arhitectura retelelor, software-ul si hardware-ul folosit, toate acestea afecteaza performantele unui site.

De ex: Daca trebuie sa faci un site pentru intranetul companiei si reteaua interna este suprasolicitata, nu este o idee foarte buna ca prima pagina a site-ului sa aiba 20MB.

Scopul

As putea spune ca este cea mai importanta parte a web designului. El reprezinta motivul pentru care site-ul exista (sau va exista). Adesea, scopul este unul economic si trebuie luat in considerare de fiecare data cand iei o decizie ce implica celelalte parti ale web designului.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *